Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
160 min.

Bardzo pyszna i soczysta ryba. Dzięki dodatkom z pomidorów i czosnku zyskuje wyrazisty smak. Można spróbować z inną rybą!

Składniki:

  • 2 sprawione pstrągi
  • sól i pieprz do nacierania
  • 2 pomidory, pokrojone w plastry
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 duża cebula, pokrojona w plastry
  • kilka gałązek koperku i pietruszki
  • 1 łyżka oliwy

Przygotowanie:

1Pstrągi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć w środku i na zewnątrz solą z pieprzem.

2Do ryb włożyć pomidory, czosnek, cebulę, gałązki koperku i pietruszki. Włożyć do lodówki na 2 godziny, aby ryba przeszła smakami.

3Ryby natrzeć oliwą, zawinąć w folię aluminiową i grillować po 15 minut z każdej strony.

Porcja dla:

4 osób