Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
160 min.
160 min.
Bardzo pyszna i soczysta ryba. Dzięki dodatkom z pomidorów i czosnku zyskuje wyrazisty smak. Można spróbować z inną rybą!
Składniki:
- 2 sprawione pstrągi
- sól i pieprz do nacierania
- 2 pomidory, pokrojone w plastry
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 duża cebula, pokrojona w plastry
- kilka gałązek koperku i pietruszki
- 1 łyżka oliwy
Przygotowanie:
1Pstrągi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć w środku i na zewnątrz solą z pieprzem.
2Do ryb włożyć pomidory, czosnek, cebulę, gałązki koperku i pietruszki. Włożyć do lodówki na 2 godziny, aby ryba przeszła smakami.
3Ryby natrzeć oliwą, zawinąć w folię aluminiową i grillować po 15 minut z każdej strony.
Porcja dla:
4 osób