Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Kolejny przepis na delikatne mięso drobiowe: pierś z indyka pieczona w rękawie, nadziewana mieloną wołowiną i porą. Polecam jako świąteczne danie obiadowe.
Składniki:
- 500 g piersi z indyka
- 300 g wołowego mięsa mielonego
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1Pierś z indyka dokładnie wymyć i osuszyć, rozbić delikatnie na płaski płat mięsa wygodny do zawinięcia w roladę.
2Mięso mielone podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie.
3Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
4Do przyprawionego mięsa mielonego wkroić porę, ostudzić i wbić jajko.
5Cały farsz dokładnie wymieszać i nałożyć na rozbity płat piersi indyka. Zawinąć ciasno w roladę, zawiązać dratwą.
6Piec w rękawie do pieczenia przez 30 minut.
Porcja dla:
4 osób