20 min.
30 min.
110 min.
Te smakowite przekąski z ciasta francuskiego są nadziewane czerwoną i żółtą papryką, serkiem śmietankowym i kiełbasą chorizo lub salami. To doskonała przekąska na każdą imprezę. Bardzo łatwo się je przygotowuje – wystarczy zamrozić gotowe roladki, a później kroić i piec, kiedy są potrzebne.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (500g)
Przygotowanie:
1Przygotować nadzienie: w patelni rozgrzać masło i przez kilka minut podsmażać paprykę na małym ogniu, aż będzie miękka. Nie może się przyrumienić.
2Wymieszać paprykę z kiełbasą, serkiem śmietankowym, jajkiem i parmezanem, doprawić czerwoną papryką w proszku.
3Ciasto francuskie rozwałkować na dwa duże kwadraty lub prostokąty i wyłożyć na nie nadzienie.
4Zwinąć ciasto z nadzieniem w rulony i włożyć do zamrażarki na około 1 godzinę, aby nadzienie stwardniało – wtedy będzie łatwiej je kroić.
5Rozgrzać piekarnik do 200 C. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć wałki ciasta z zamrażalnika i pokroić w plastry grubości 1,5 cm. Ułożyć na przygotowanej blasze, pozostawiając między roladkami trochę miejsca, bo w czasie pieczenia będą rosnąć. Piec w nagrzanym piekarniku przez 20-30 minut, aż się przyrumienią.
Porcja dla:
12 osób