Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Ciekawy i szybki pomysł na filety z piersi kurczaka. Połączenie sera feta i szpinaku smakuje wyśmienicie.
Ale jeśli nie przepadamy za szpinakiem można go z powodzeniem zastąpić posiekanymi oliwkami.

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 100 g sera feta
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

1Filety z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić na cieńkie płaty. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą.

2Fetę utrzeć z jogurtem, dodać czosnek wyciśnięty przez praskę i pieprz.

3Szpinak sparzyć i drobno posiekać, wymieszać z farszem z fety.

4Każdy filet posmarować nadzieniem, zrolować i obwiązać nicią kuchenną.

5Roladki obsmażyć na oliwie, podlać sosem pomidorowym i dusić pod przykryciem 20 minut.

6Z gotowych roladek usunąć nici, pokroić na plastry i podawać z sosem pomidorowym.

Porcja dla:

4 osób