Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
01 min.
01 min.
Całkowity czas:
11 min.
11 min.
Wystarczy, że zawiniesz kozi ser w plasterki szynki parmeńskiej, a powstaną rozpływające się w ustach roladki. Można je podawać na ciepło lub zimno. Fantastyczna przystawka!
Składniki:
- 160 g miękkiego sera koziego
- 1 pęczek szczypiorku, posiekany
- 1 łyżka posiekanej rukoli
- 250 g szynki parmeńskiej
- 25 g masła
Przygotowanie:
1W misce wymieszać ser ze szczypiorkiem i rukolą.
2Rozłożyć plastry szynki, rozprowadzić na nich ser i zwinąć od krótszego końca do dłuższego.
3Na patelni roztopić masło i smażyć roladki przez minutę. Podawać na ciepło.
Porcja dla:
6 osób