Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Pyszne i proste! Roladki z wątróbki owiniętej w boczek i przypieczonej w piekarniku – zaskoczą i zachwycą Twoich gości!

Składniki:

  • 12 świeżych wątróbek drobiowych przekrojonych na pół
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej
  • 12 plasterków boczku, przekrojonych na pół

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik na funkcji „grill”.

2Każdą połówkę wątróbki oprószyć solą czosnkową. Wokół wątróbki zawinąć plasterek boczku i zabezpieczyć wykałaczką. Ułożyć na kratce brytfanki do pieczenia. (Można też ułożyć na kratce w piekarniku, ale wtedy pod spód trzeba podłożyć dużą blachę, do której skapywał będzie tłuszcz.)

3Piec pod grillem przez 5-7 minut. Odwrócić i piec przez kolejne 5 do 7 minut, aż wątróbka się upiecze i nie będzie w środku różowa. Podawać na ciepło.

Porcja dla:

24 osób