Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Smaczne i sycące danie dla całej rodziny – każdy znajdzie coś dla siebie – ryż, kurczak, fasolka szparagowa i pieczarki – smacznego!
Składniki:
- 500 g filetu z kurczaka ze skórą
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 250 g zielonej fasolki szparagowej, pokrojonej na kawałki
- 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
- 2 ząbki czosnku, wycisnięte przez praskę
- sól i pieprz do smaku
- 2 szklanki ugotowanego ryżu
Przygotowanie:
1Kurczaka pokroić na małe kawałki. Kurczak ze skórą nie potrzebuje dodatkowego tłuszczu do smażenia – wystarczy ułożyć kawałki skórą do dołu na rozgrzanej patelni i smażyć przez 5 minut na dużym ogniu.
2Dodać łyżkę oliwy, fasolkę i pieczarki. Smażyć przez 5 minut. Dodać czosnek, ugotowany ryż, doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kolejne 5 minut. Podawać.
Porcja dla:
4 osób