Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Ryż z duszonymi warzywami to niezwykle proste danie, a wielce pożywne. Najczęściej gości na moim stole zimową porą.
Składniki:
- 4 marchewki starte na tarce na grubych oczkach
- 1 duży seler starty na tarce na grubych oczkach
- 2 pietruszki w korzeniu starte na tarce na grubych oczkach
- 150 ml wody
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
1Do głębokiej patelni dać marchew, selera i pietruszkę, podlać wodą i dusić pod przykryciem często mieszając.
2Po ok. 10 minutach dodać masło, natkę, Vegetę, sól i pieprz do smaku. Dusić do miękkości warzyw czyli jeszcze ok. 10 minut.
3Ryż wymieszać z warzywami. Można lekko podsmażyć danie na patelni tuż przed podaniem.
Porcja dla:
6 osób