Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
1495 min.

Skrzydełka z kurczaka pieczone na grillu w przepysznej marynacie tandoori: z kuminem, garam masalą, chili, pastą imbirową i czosnkiem. Pycha!

Składniki:

  • 10 skrzydełek z kurczaka

Przygotowanie:

1Skrzydełka opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami. Włożyć do miski (nie metalowej!)

2W osobnej misce wymieszać wszystkie składniki na marynatę a następnie polać nią skrzydełka i dokładnie wetrzeć w nie marynatę palcami.

3Przykryć i wstawić na 24 godziny do lodówki, raz odwracając skrzydełka w międzyczasie.

4Przed pieczeniem zetrzeć ze skrzydełek nadmiar marynaty.

5Piec na grillu na niedużym ogniu, a na koniec można zwiększyć płomień, aby były chrupiące. W zależności od wielkości skrzydełek może to zająć w sumie do 40 minut.

Porcja dla:

10 osób