15 min.
40 min.
1495 min.
Skrzydełka z kurczaka pieczone na grillu w przepysznej marynacie tandoori: z kuminem, garam masalą, chili, pastą imbirową i czosnkiem. Pycha!
Składniki:
- 10 skrzydełek z kurczaka
Przygotowanie:
1Skrzydełka opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami. Włożyć do miski (nie metalowej!)
2W osobnej misce wymieszać wszystkie składniki na marynatę a następnie polać nią skrzydełka i dokładnie wetrzeć w nie marynatę palcami.
3Przykryć i wstawić na 24 godziny do lodówki, raz odwracając skrzydełka w międzyczasie.
4Przed pieczeniem zetrzeć ze skrzydełek nadmiar marynaty.
5Piec na grillu na niedużym ogniu, a na koniec można zwiększyć płomień, aby były chrupiące. W zależności od wielkości skrzydełek może to zająć w sumie do 40 minut.
Porcja dla:
10 osób