Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
1465 min.
1465 min.
Wyjątkowy przepis na śledzie, który otrzymałam od znajomej. Dzięki korzennej marynacie z czerwonego wina z cynamonem i goździkami zyskują wyjątkowy smak.
Składniki:
- 4 płaty filetów śledziowych
- 1 czerwona cebula
Przygotowanie:
1Śledzie namoczyć w wodzie i odstawić na godzinę. Odsączyć i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w krążki.
2Wszystkie składniki marynaty oprócz rodzynek wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i dodać do marynaty. Odstawić do przestudzenia.
3Śledzie układać w słoiku przekładając cebulą, zalać marynatą. Wstawić do lodówki na 24 godziny.
Porcja dla:
5 osób