Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Moja rodzina stale przygotowuje to danie – jest tak pyszne. Polecam spróbować najpierw z kiełbasą wieprzową, bo my tak zwykle robiliśmy. Teraz lubię używać kiełbasę z indyka, ponieważ jest nieco zdrowsza.
Składniki:
- 450 g ugotowanej kiełbasy, pokrojonej w plastry grubości 0,5 cm
- 450 g gęstego sosu żurawinowego
- 1 puszka (400 g) ananasa w kawałkach w gęstym syropie
Przygotowanie:
1Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.
2Plasterki kiełbasy włożyć do naczynia żaroodpornego o wymiarach 23×33 cm. W średniej misce wymieszać sos żurawinowy z kawałkami ananasa. Zalać tym kiełbasę i wymieszać, aby się dobrze pokryła.
3Piec około 1 godzinę w rozgrzanym piekarniku, lub do momentu gdy sos zgęstnieje.
Porcja dla:
6 osób