Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
50 min.
Całkowity czas:
90 min.

Wspaniały przepis na żeberka z grilla w aromatycznej marynacie z miodem, ketchupem i dużą ilością czosnku!

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 łyżeczka wegety

Przygotowanie:

1Żeberka umyć, poporcjować i włożyć do garnka. Zalać wodą, dodać łyżeczkę wegety i gotować przez 30 minut. Odcedzić i przestudzić.

2W miseczce wymieszać wszystkie składniki na marynatę. Za pomocą pędzelka rozsmarować marynatę na żeberkach ze wszystkich stron, odstawić na 30 minut.

3Grill rozgrzać do średniej temperatury. Natłuścić ruszt, ułożyć żeberka i piec przez 10 minut z każdej strony, w międzyczasie smarując marynatą.

Porcja dla:

4 osób