Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
200 min.
200 min.
Chyba nie ma prostszego obiadu niż smażona ryba. Zazwyczaj doprawiam ją mieszanką ziół, ale to kwestia upodobania, więc można eksperymentować!
Składniki:
- 1 duży filet z flądry
- 1 łyżeczka soli morskiej jodowanej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka mąki pszennej
- tymianek
- zioła prowansalskie
Przygotowanie:
1Filet umyć i osuszyć. Natrzeć solą i odstawić na 3 godziny.
2Na patelni rozgrzać oliwę. Mąkę wymieszać z tymiankiem i ziołami, obtoczyć flądrę. Smażyć przez 4-5 minut z każdej strony.
Porcja dla:
4 osób