Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Doskonały przepis na jajka faszerowane, które są idealne na zimno jako dodatek do sałatek, albo na ciepło z ziemniakami.
Składniki:
- 1 czerstwa bułka
- 1/2 szklanki mleka
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
- 1 surowe jajko
Przygotowanie:
1Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć
2Jajka przekroić ostrym nożem wzdłuż na pół wraz ze skorupkami, starając się ich nie uszkodzić. Wyjąć białka i żółtka i drobno posiekać. Wymieszać z bułką, zieleniną, surowym jajkiem, doprawić solą i pieprzem.
3Farsz nakładać do skorupek. Wyrównać powierzchnię i obsypać bułką tartą, lekko docisnąć.
4Na patelni rozgrzać olej i smażyć jajka skorupką do góry. Przykryć patelnię i smażyć na małym ogniu przez kilka minut.
5Jajka przełożyć na półmisek, udekorować natką pietruszki, podawać.
Porcja dla:
6 osób