Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
To danie z owoców morza jest szybkie i proste, a zachwyca smakiem. Można do neigo użyć ulubionych owoców morza. Podawać z ryżem i warzywami.
Składniki:
- 15 g masła
- 2 filety z łososia pokrojone w cienkie paseczki
- 250 ml creme fraiche
- 400 g przegrzebków
- 8 dużych, surowych krewetek
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Włożyć przegrzebki do miski z wodą, odcedzić i osuszyć.
2W patelni stopić masło, dodać krewetki, przegrzebki i łososia.
3Smażyć przez 5 minut na średnim ogniu.
4Oprószyć pieprzem i dodać creme fraiche.
5Zmniejszyć ogień na mały i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty.
Porcja dla:
4 osób