Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

To danie z owoców morza jest szybkie i proste, a zachwyca smakiem. Można do neigo użyć ulubionych owoców morza. Podawać z ryżem i warzywami.

Składniki:

  • 15 g masła
  • 2 filety z łososia pokrojone w cienkie paseczki
  • 250 ml creme fraiche
  • 400 g przegrzebków
  • 8 dużych, surowych krewetek
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Włożyć przegrzebki do miski z wodą, odcedzić i osuszyć.

2W patelni stopić masło, dodać krewetki, przegrzebki i łososia.

3Smażyć przez 5 minut na średnim ogniu.

4Oprószyć pieprzem i dodać creme fraiche.

5Zmniejszyć ogień na mały i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty.

Porcja dla:

4 osób