Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Lubię powiew kuchni japońskiej.

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • Sól, pieprz
  • Sos teriyaki Folwark
  • Sezam czarny
  • Ryż brązowy
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie:

1Pierś umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem.

2Wymieszać sos teriyaki Folwark z czarnym sezamem. Zamarynować przyprawione mięso w sosie i odstawić na pół godziny do lodówki.

3W międzyczasie ugotować ryż.

4Na patelni grillowej rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć zamarynowane mięso po kilka minut z każdej strony.

5Soczystą grillowaną pierś ułożyć na ryżu. Smacznego 🙂

Porcja dla:

1 osoby