Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Lubię powiew kuchni japońskiej.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- Sól, pieprz
- Sos teriyaki Folwark
- Sezam czarny
- Ryż brązowy
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1Pierś umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem.
2Wymieszać sos teriyaki Folwark z czarnym sezamem. Zamarynować przyprawione mięso w sosie i odstawić na pół godziny do lodówki.
3W międzyczasie ugotować ryż.
4Na patelni grillowej rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć zamarynowane mięso po kilka minut z każdej strony.
5Soczystą grillowaną pierś ułożyć na ryżu. Smacznego 🙂
Porcja dla:
1 osoby