Czas przygotowania:
01 min.
01 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
81 min.
81 min.
Oto jeden z pomysłów mojego męża na przygotowanie tzw. steku T-bone z grilla. Patyk cedrowy rozgrzany pod grillem nadaje wędzonego aromatu i żadne dodatkowe marynaty czy przyprawy nie są już potrzebne! Jeśli w okolicy nie macie cedrów, z powodzeniem można użyć patyka dębowego lub olchowego.
Składniki:
- 1 patyk z drzewa cedrowego
- 1 stek wołowy z kością
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
Przygotowanie:
1Patyk cedrowy namoczyć na godzinę w wodzie.
2Rozgrzać grill i pod grzałką umieścić patyk. Położyć stek na patyku i grillować przez 10 minut z każdej strony. Przed podaniem oprószyć solą morską.
Porcja dla:
1 osoby