Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
50 min.

Pyszne paluszki na przystawkę lub zakąskę – szybkie do przygotowania – z gotowego ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i boczkiem.

Składniki:

  • 250 g boczku wędzonego
  • 1 opakowanie (500 g) ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie (150 g) serka ziołowego Almette

Przygotowanie:

1Ciasto rozmrozić i rozłożyć na stolnicy. Boczek pokroić w kostkę i zesmażyć.

2Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.

3Na jednej połowie ciasta rozsmarować serek, posypać boczkiem, złożyć na pół i skleić boki. Pokroić na cienkie paski, skręcać w świderki i układać na blaszce.

4Piec przez 30 minut.

Porcja dla:

8 osób