Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Pyszne paluszki na przystawkę lub zakąskę – szybkie do przygotowania – z gotowego ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i boczkiem.
Składniki:
- 250 g boczku wędzonego
- 1 opakowanie (500 g) ciasta francuskiego
- 1 opakowanie (150 g) serka ziołowego Almette
Przygotowanie:
1Ciasto rozmrozić i rozłożyć na stolnicy. Boczek pokroić w kostkę i zesmażyć.
2Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
3Na jednej połowie ciasta rozsmarować serek, posypać boczkiem, złożyć na pół i skleić boki. Pokroić na cienkie paski, skręcać w świderki i układać na blaszce.
4Piec przez 30 minut.
Porcja dla:
8 osób