Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
275 min.
275 min.
To mój ulubiony i jedyny sposób przyrządzania szaszłyków – wychodzą fantastycznie soczyste! Najlepiej użyć łopatki wieprzowej.
Składniki:
- 2 kg łopatki wieprzowej
- 200 g majonezu
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 cebule pokrojone w plastry (opcjonalnie)
- przyprawy wedle upodobania
Przygotowanie:
1Mięso pokroić w 4-5 cm kostkę. Wymieszać z majonezem, dodać sól i pieprz oraz cebule. Odstawić do lodówki na 4 godziny (najlepiej na noc).
2Mięso nabijać na patyczki do szaszłyków, posypać ulubionymi przyprawami. Piec na rozgrzanym grillu przez około 20 minut, w międzyczasie przewracając, aż mięso będzie miękkie.
Porcja dla:
10 osób