Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
06 min.
06 min.
Całkowity czas:
41 min.
41 min.
Krewetki marynowane w occie balsamicznym z dodatkiem czosnku i bazylii, smażone na patelni grillowej w formie szaszłyków. Pyszne!
Składniki:
- 120 ml octu balsamicznego
- 60 ml oliwy z oliwek
- 5 ząbków czosnku, wyciśniętych przez praskę
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- sól do smaku
Przygotowanie:
1W dużej misce wymieszać ocet balsamiczny z oliwą, czosnkiem, bazylią, solą i pieprzem. Do marynaty włożyć krewetki, paprykę i cebulę i wymieszać, aby się dobrze pokryły. Przykryć i wstawić na 20 minut do lodówki.
2Na dużym ogniu rozgrzać patelnię grillową. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian krewetki, paprykę i cebulę.
3Układać szaszłyki na patelni i smażyć przez 2-3 minuty z każdej strony, aż krewetki nie będą już przezroczyste.
Porcja dla:
4 osób