Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
06 min.
Całkowity czas:
41 min.

Krewetki marynowane w occie balsamicznym z dodatkiem czosnku i bazylii, smażone na patelni grillowej w formie szaszłyków. Pyszne!

Składniki:

  • 120 ml octu balsamicznego
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 5 ząbków czosnku, wyciśniętych przez praskę
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • sól do smaku

Przygotowanie:

1W dużej misce wymieszać ocet balsamiczny z oliwą, czosnkiem, bazylią, solą i pieprzem. Do marynaty włożyć krewetki, paprykę i cebulę i wymieszać, aby się dobrze pokryły. Przykryć i wstawić na 20 minut do lodówki.

2Na dużym ogniu rozgrzać patelnię grillową. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian krewetki, paprykę i cebulę.

3Układać szaszłyki na patelni i smażyć przez 2-3 minuty z każdej strony, aż krewetki nie będą już przezroczyste.

Porcja dla:

4 osób