Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
150 min.
150 min.
Bardzo proste i szybkie danie, które można przyrzadzić zarówno na grillu jak i w piekarniku. Polecam na każdą okazję!
Składniki:
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 3 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/3 szklanki octu winnego
Przygotowanie:
1W miseczce wymieszać oliwę z tymiankiem, czosnkiem i oregano. Dodać ocet i dokładnie wymieszać.
2Cebulę pokroić w półplasterki, ugnieść w dłoniach i dodać do marynaty.
3Kurczaka pokroić w kostkę. Dodać do marynaty, doprawić solą i pieprzem, i dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
4Kurczaka nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z pieczarkami.
5Piec na rozgrzanym grillu, kilkakrotnie odwracając.
Porcja dla:
4 osób