Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
80 min.
80 min.
Smaczny przepis na danie obiadowe. Smażony sznycel, wystarczy dodać ziemniaki, surówkę i gotowe. Smacznego!
Składniki:
- sznycel z szynki wieprzowej
- sól i pieprz do smaku
- 1-2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
- mąka do obtoczenia
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Sznycel rozbić na cienki płat. Ja zawsze przykrywam mięso folią, aby nie pryskało na boki, a pod deskę podkładam złożoną ściereczkę, żeby było ciszej.
2Sznycel oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące.
3Na patelni rozgrzać olej i smażyć sznycel na rumiano, po kilka minut z każdej strony. Patelnię można przykryć, żeby bardzo nie pryskało.
Porcja dla:
2 osób