Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
80 min.

Smaczny przepis na danie obiadowe. Smażony sznycel, wystarczy dodać ziemniaki, surówkę i gotowe. Smacznego!

Składniki:

  • sznycel z szynki wieprzowej
  • sól i pieprz do smaku
  • 1-2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Sznycel rozbić na cienki płat. Ja zawsze przykrywam mięso folią, aby nie pryskało na boki, a pod deskę podkładam złożoną ściereczkę, żeby było ciszej.

2Sznycel oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące.

3Na patelni rozgrzać olej i smażyć sznycel na rumiano, po kilka minut z każdej strony. Patelnię można przykryć, żeby bardzo nie pryskało.

Porcja dla:

2 osób