Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Prosty i smaczny posiłek doskonały na środek tygodnia! Ryba z ziemniakami, pomidorami i papryką, doprawiona bazylią.
Składniki:
- 500 g filetów z tilapii
- 4 ziemniaki
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 2 papryki
Przygotowanie:
1Rybę pokroić na kawałki. Ziemniaki pokroić w plasterki, pomidory w kliny, cebulę w półplasterki, a paprykę w słupki.
2Na patelni rozgrzać oliwę, rozpuścić masło i smażyć ziemniaki przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
3Do ziemniaków dodać cebulę i paprykę, smażyć przez kilka minut. Następnie dodać rybę i pomidory. Doprawić solą i pieprzem, smażyć przez kilka minut, delikatnie mieszając.
4Bazylię posiekać i dodać do potrawy. Podawać.
Porcja dla:
4 osób