Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Prosty i smaczny posiłek doskonały na środek tygodnia! Ryba z ziemniakami, pomidorami i papryką, doprawiona bazylią.

Składniki:

  • 500 g filetów z tilapii
  • 4 ziemniaki
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 papryki

Przygotowanie:

1Rybę pokroić na kawałki. Ziemniaki pokroić w plasterki, pomidory w kliny, cebulę w półplasterki, a paprykę w słupki.

2Na patelni rozgrzać oliwę, rozpuścić masło i smażyć ziemniaki przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.

3Do ziemniaków dodać cebulę i paprykę, smażyć przez kilka minut. Następnie dodać rybę i pomidory. Doprawić solą i pieprzem, smażyć przez kilka minut, delikatnie mieszając.

4Bazylię posiekać i dodać do potrawy. Podawać.

Porcja dla:

4 osób