Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Estragon bardzo dobrze się komponuje z rybami – aromatyczny sos z jego dodatkiem to pyszne dopełnienie tilapii.
Składniki:
- 600 g filetu z tilapii
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka mąki
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
- 1 pęczek estragonu
- 1 szklanka śmietany
Przygotowanie:
1Rybę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć mąką, solą i pieprzem.
2Na patelni stopić masło na dużym ogniu, dodać kilka listków estragonu i rybę, i smażyć przez 2 minuty z każdej strony.
3Pozostały estargon posiekać i dodać do ryby, wlać śmietanę, wymieszać, doprawić solą i doprowadzić do lekkiego wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty – gotowe!
Porcja dla:
4 osób