Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Estragon bardzo dobrze się komponuje z rybami – aromatyczny sos z jego dodatkiem to pyszne dopełnienie tilapii.

Składniki:

  • 600 g filetu z tilapii
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
  • 1 pęczek estragonu
  • 1 szklanka śmietany

Przygotowanie:

1Rybę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć mąką, solą i pieprzem.

2Na patelni stopić masło na dużym ogniu, dodać kilka listków estragonu i rybę, i smażyć przez 2 minuty z każdej strony.

3Pozostały estargon posiekać i dodać do ryby, wlać śmietanę, wymieszać, doprawić solą i doprowadzić do lekkiego wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty – gotowe!

Porcja dla:

4 osób