Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Przekąskę tę tworzy farsz zawinięty w miękkie pszenne tortille. Proponowane przez nas apetyczne nadzienie składa się z wędzonego pstrąga, gotowej pasty rybnej i zielonych warzyw.

Składniki:

  • 8 dużych pszennych tortilli (ok. 340 g)
  • 170 g gotowej pasty rybnej
  • 85 g rzeżuchy
  • ½ ogórka, pokrojonego w cienkie plasterki
  • 4 filety wędzonego pstrąga, podzielonego na kawałki

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Zawinąć tortille razem w folię aluminiową i ogrzewać w piekarniku 10 minut lub zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

2Tortille posmarować po jednej stronie niewielką ilością pasty rybnej, posypać rzeżuchą, rozłożyć kawałki ogórka i wędzonego pstrąga, ścisło zawinąć. Przekroić każdą tortillę ukośnie na pół i od razu podawać.

Porcja dla:

8 osób