Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Do tych udek dodaję przyprawę popularną w kuchni arabskiej – zatar – jest to mieszanka ziół, białego sezamu i sumaka. Warto spróbować.
Składniki:
- 4 udka z kurczaka
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka przyprawy zatar zielony
- 1/2 łyżeczki majeranku
- 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Udka opłukać, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Posypać zatarem, majerankiem i papryką.
2Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i obsmażyć udka. Podlać odrobiną wody i smażyć na małym ogniu przez 15 minut, w międzyczasie odwracając na drugą stronę.
Porcja dla:
4 osób