Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
02 min.
02 min.
Całkowity czas:
07 min.
07 min.
Prosty pomysł na nadzienie do naleśników: plasterki banana skropione czekoladą i podane ze słodkim waniliowym kremem. Boskie!
Składniki:
- 100 ml śmietany kremówki
- 1 łyżeczka ekstraktu wnailiowego
- 1 łyżeczka cukru
- 50 g ciemnej czekolady
- 1/2 banana, pokrojonego w plasterki
- Gotowe naleśniki, podgrzane
Przygotowanie:
1Śmietanę ubić w misce na sztywno. Dodać wanilię i cukier. Dobrze wymieszać i odstawić.
2Czekoladę stopić w mikrofalówce, podgrzewając ją przez 30 sekund. Wymieszać.
3Na ciepłych naleśnikach ułożyć plasterki banana, polać stopioną czekoladą i dodać bitą śmietanę. Podawać!
Porcja dla:
4 osób