Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
02 min.
Całkowity czas:
07 min.

Prosty pomysł na nadzienie do naleśników: plasterki banana skropione czekoladą i podane ze słodkim waniliowym kremem. Boskie!

Składniki:

  • 100 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka ekstraktu wnailiowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 50 g ciemnej czekolady
  • 1/2 banana, pokrojonego w plasterki
  • Gotowe naleśniki, podgrzane

Przygotowanie:

1Śmietanę ubić w misce na sztywno. Dodać wanilię i cukier. Dobrze wymieszać i odstawić.

2Czekoladę stopić w mikrofalówce, podgrzewając ją przez 30 sekund. Wymieszać.

3Na ciepłych naleśnikach ułożyć plasterki banana, polać stopioną czekoladą i dodać bitą śmietanę. Podawać!

Porcja dla:

4 osób