Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
20 min.

Zwykle fondue z wołowiny robi się na oleju, ale moja wersja jest lżejsza i wykorzystuje się w niej bulion wołowy. Jest jednak równie pyszne! Podaję do niego zieloną sałatę albo szparagi. To coś niezwykłego, prostego i wyjątkowego do podania na przyjęciu!

Składniki:

  • 800 g polędwicy wołowej pokrojonej w kostkę
  • 1 l bulionu wołowego
  • 250 ml majonezu
  • 1 łyżka przyprawy curry

Przygotowanie:

1Przygotować sos curry mieszając majonez z curry. W osobnej miseczce wymieszać majonez z musztardą i miodem. Wstawić sosy do lodówki.

2Do garnka do fondue wlać bulion wołowy i podgrzać na średnim ogniu. Gdy zacznie wrzeć, nabijać mięso na widelce do fondue i wkładać do bulionu, aż mięso się ugotuje stosownie do pożądanego stanu.

Porcja dla:

4 osób