Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Uwielbiam połączenie smaków wieprzowiny i jabłek, więc wpadłam na pomysł takiej zakąski. Mam nadzieję, że Wam też posmakuje!
Składniki:
- 1 jabłko, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
- 2 kiełbasy pokrojone na skos
- łyżka masła
Przygotowanie:
1Plasterki jabłka włożyć do szklanej miski, dodać łyżkę wody i szczyptę cukru i wymieszać. Gotować w mikrofalówce przez 2-3 minuty, aż zmiękną.
2Masło stopić na patelni, dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki i smażyć na średnim ogniu, aż się przyrumieni.
3Każdy plasterek kiełbasy owinąć w plasterek jabłka. Zabezpieczyć wykałaczką.
4.
Porcja dla:
6 osób