Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Uwielbiam połączenie smaków wieprzowiny i jabłek, więc wpadłam na pomysł takiej zakąski. Mam nadzieję, że Wam też posmakuje!

Składniki:

  • 1 jabłko, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
  • 2 kiełbasy pokrojone na skos
  • łyżka masła

Przygotowanie:

1Plasterki jabłka włożyć do szklanej miski, dodać łyżkę wody i szczyptę cukru i wymieszać. Gotować w mikrofalówce przez 2-3 minuty, aż zmiękną.

2Masło stopić na patelni, dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki i smażyć na średnim ogniu, aż się przyrumieni.

3Każdy plasterek kiełbasy owinąć w plasterek jabłka. Zabezpieczyć wykałaczką.

4.

Porcja dla:

6 osób