Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Został ci makaron z poprzedniego obiadu? Wymieszaj go z serem i salami i zapiecz na zupełnie nowe i pyszne danie. Zniknie w oka mgnieniu!
Składniki:
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek
- 300 g ugotowanego makaronu (najlepiej z sosem pomidorowym)
- 1,5 kulki sera scamorza, pokrojone w kostkę
- 100 g salami, pokrojonego w plasterki
- szczypta chili (opcjonalnie)
- parmezan do posypania
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Natłuścić żaroodporne naczynie.
2Makaron wymieszać z serem i salami, przełożyć do naczynia. Posypać chili (jeśli się lubi) i parmezanem.
3Zapiekać przez 20 minut, na ostatnie minuty warto przełączyć piekarnik na funkcję grill aby wierzch ładnie się zrumienił.
Porcja dla:
4 osób