Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Został ci makaron z poprzedniego obiadu? Wymieszaj go z serem i salami i zapiecz na zupełnie nowe i pyszne danie. Zniknie w oka mgnieniu!

Składniki:

  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • 300 g ugotowanego makaronu (najlepiej z sosem pomidorowym)
  • 1,5 kulki sera scamorza, pokrojone w kostkę
  • 100 g salami, pokrojonego w plasterki
  • szczypta chili (opcjonalnie)
  • parmezan do posypania

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Natłuścić żaroodporne naczynie.

2Makaron wymieszać z serem i salami, przełożyć do naczynia. Posypać chili (jeśli się lubi) i parmezanem.

3Zapiekać przez 20 minut, na ostatnie minuty warto przełączyć piekarnik na funkcję grill aby wierzch ładnie się zrumienił.

Porcja dla:

4 osób