Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Prosta marynata z dodatkiem miodu, burbonu i sosu sojowego nadaje niezwykłego aromatu żeberkom. Najlepiej grillować je w całości, a dopiero później dzielić na porcje, mięso wtedy zachowa soczystość. Uwaga – łatwo się przypala!
Składniki:
- 1 kg żeberek wołowych
Przygotowanie:
1Żeberka opłukać. Wszyskie składniki na marynatę dobrze wymieszać.
2Żeberka posmarować marynatą ze wszystkich stron i odstawić na 30 minut.
3Rozgrzać grill do średniej temperatury. Ułożyć żeberka na ruszcie i grillować po 10 minut z każdej strony, od czasu do czasu smarując marynatą. Uważać, żeby się nie przypaliło!
Porcja dla:
4 osób