Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
24 min.
Całkowity czas:
274 min.

Trudno powiedzieć ile dokładnie cynamonu trzeba dodać do tych gofrów, bo nigdy tego nie mierzyłam – około pół łyżeczki, ale jeśli jesteś prawdziwym fanatykiem cynamonu, możesz oczywiście dodać więcej. Te gofry są cieńsze i bardziej chrupiące niż zwykłe z dodatkiem proszku do pieczenia.

Składniki:

  • 125 g masła o temperaturze pokojowej
  • 250 g cukru
  • 2 jajka
  • 250 g mąki
  • cynamon – do smaku

Przygotowanie:

1Wymieszać wszystkie składniki i wstawić ciasto do lodówki na kilka godzin.Kiedy ciasto zgęstnieje, formować z niego małe kulki wielkości orzecha włoskiego.

2Rozgrzać gofrownicę, dobrze wysmarować tłuszczem i ułożyć na środku jedną kulkę ciasta. Szczelnie zamknąć gofrownicę i piec przez 2-3 minuty, aż będą chrupiące.

Porcja dla:

8 osób