Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Aby przygotować takie pyszne śniadanie lub podwieczorek trzeba mieć gofrownicę. A pamiętać też należy o tym, że po usmażeniu gofry najlepiej układać w pozycji pionowej dzięki czemu pozostaną pysznie chrupiące.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 litra mleka
  • 2 jajka
  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
  • 100 g cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę.

2Gofrownicę lekko natłuścić olejem, nakładać ciasto i smażyć na rumiano.

Porcja dla:

4 osób