Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Aby przygotować takie pyszne śniadanie lub podwieczorek trzeba mieć gofrownicę. A pamiętać też należy o tym, że po usmażeniu gofry najlepiej układać w pozycji pionowej dzięki czemu pozostaną pysznie chrupiące.
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 litra mleka
- 2 jajka
- 100 g masła o temperaturze pokojowej
- 100 g cukru pudru
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę.
2Gofrownicę lekko natłuścić olejem, nakładać ciasto i smażyć na rumiano.
Porcja dla:
4 osób