Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Ten przepis odkryłam zupełnie przypadkiem i na stałe zagościł na moim stole. Zawsze wzbudza entuzjazm!
Składniki:
- 4 dojrzałe gruszki
- 100 g sera pleśniowego
- 1/2 szklanki płatków migdałowych
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżeczka sezamu
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem.
2Gruszki umyć, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne robiąc spore wgłębienie.
3Ser pokroić w kostkę i do każdej połówki gruszki włożyć kawałek.
4Gruszki układać w naczyniu przekrojoną częścią do góry, posypać migdałami, cukrem i sezamem. Na każdą gruszkę położyć odrobinę masła.
5Piec przez 20 minut.
Porcja dla:
6 osób