Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
03 min.
Całkowity czas:
18 min.

Świetny przepis na pyszne gofry. Podawać na śniadanie, brunch, deser, albo po prostu jako przekąskę. Można podawać z bitą śmietaną i owocami.

Składniki:

  • 250 g cukru
  • 250 g margaryny
  • 1 puszka (400 g) słodzonego mleka skondensowanego
  • 500 g mąki pszennej
  • 6 jajek, oddzielić białka od żółtek

Przygotowanie:

1Margarynę stopić i przestudzić.

2Wymieszać mąkę z jajkami, cukrem i mlekiem skondensowanym.

3Dodać stopioną i przestudzoną margarynę; wymieszać.

4Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.

5Piec w rozgrzanej gofrownicy. Aby powstały mini gofry na środek gofrownicy nakładać po 1 łyżce ciasta.

Porcja dla:

8 osób