Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
03 min.
03 min.
Całkowity czas:
18 min.
18 min.
Świetny przepis na pyszne gofry. Podawać na śniadanie, brunch, deser, albo po prostu jako przekąskę. Można podawać z bitą śmietaną i owocami.
Składniki:
- 250 g cukru
- 250 g margaryny
- 1 puszka (400 g) słodzonego mleka skondensowanego
- 500 g mąki pszennej
- 6 jajek, oddzielić białka od żółtek
Przygotowanie:
1Margarynę stopić i przestudzić.
2Wymieszać mąkę z jajkami, cukrem i mlekiem skondensowanym.
3Dodać stopioną i przestudzoną margarynę; wymieszać.
4Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
5Piec w rozgrzanej gofrownicy. Aby powstały mini gofry na środek gofrownicy nakładać po 1 łyżce ciasta.
Porcja dla:
8 osób