Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
290 min.
Całkowity czas:
300 min.

Fantastyczne danie pełne wyśmienitych smaków, które prawie samo się gotuje. Zamiast tilapii można użyć doradę lub dorsza. Pycha!

Składniki:

  • 3/4 szklanki pokrojonej czerwonej papryki
  • 1/2 szklanki posiekanej cebuli
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • 2,5 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 szklanka brązowego ryżu
  • 1/2 łyżeczki tymianku

Przygotowanie:

1Wolnowar lekko natłuścić, włożyć paprykę, cebulę i czosnek.

2W garnku wymieszać bulion z ryżem, tymiankiem, chili i szafranem, i zagotować na dużym ogniu. Przełożyć do wolnowaru, przykryć i gotować w niskiej temperaturze przez 4 godziny.

3Dodać krewetki, tilapię i groszek. Gotować przez kolejne 45 minut, od czasu do czasu mieszając.

Porcja dla:

6 osób