Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
290 min.
290 min.
Całkowity czas:
300 min.
300 min.
Fantastyczne danie pełne wyśmienitych smaków, które prawie samo się gotuje. Zamiast tilapii można użyć doradę lub dorsza. Pycha!
Składniki:
- 3/4 szklanki pokrojonej czerwonej papryki
- 1/2 szklanki posiekanej cebuli
- 4 ząbki czosnku, posiekane
- 2,5 szklanki bulionu drobiowego
- 1 szklanka brązowego ryżu
- 1/2 łyżeczki tymianku
Przygotowanie:
1Wolnowar lekko natłuścić, włożyć paprykę, cebulę i czosnek.
2W garnku wymieszać bulion z ryżem, tymiankiem, chili i szafranem, i zagotować na dużym ogniu. Przełożyć do wolnowaru, przykryć i gotować w niskiej temperaturze przez 4 godziny.
3Dodać krewetki, tilapię i groszek. Gotować przez kolejne 45 minut, od czasu do czasu mieszając.
Porcja dla:
6 osób