Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Nieco odmienny sposób na podanie parówek. Zanurzone w cieście naleśnikowym z dodatkiem brokułowego puree i usmażone na złoto.
Składniki:
- kilka różyczek brokułów
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mleka
- sól i pieprz do smaku
- 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- 4 cienkie parówki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Brokuły gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedzić i rozgnieść na puree.
2W misce zmiksować jajko z mąką i mlekiem. Dodać brokuły, doprawić solą, pieprzem i papryką, wymieszać na jednolite ciasto.
3Parówki pokroić na 3-4 cm kawałki. Zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju, aż się zarumienią.
Porcja dla:
4 osób