Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Nieco odmienny sposób na podanie parówek. Zanurzone w cieście naleśnikowym z dodatkiem brokułowego puree i usmażone na złoto.

Składniki:

  • kilka różyczek brokułów
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 4 cienkie parówki
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Brokuły gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedzić i rozgnieść na puree.

2W misce zmiksować jajko z mąką i mlekiem. Dodać brokuły, doprawić solą, pieprzem i papryką, wymieszać na jednolite ciasto.

3Parówki pokroić na 3-4 cm kawałki. Zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju, aż się zarumienią.

Porcja dla:

4 osób