Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Sałatka ze śledziami, z dodatkiem marynowanych grzybków, korniszonów i gotowanej marchewki. Idealna na ostatki!
Składniki:
- 2 filety śledziowe
- 30 g grzybków marynowanych
- 30 g korniszonów
- 1 marchewka, ugotowana w całości
- 1 cebula
- 1 ugotowane na twardo jajko
- 2 łyżki oleju roślinnego
Przygotowanie:
1Jeśli śledzie są bardzo słone, wymoczyć je w mleku przez godzinę.
2Dwie połówki śledzia złożyć razem i pokroić na ukośne kawałki o szerokości 3 cm. Ułożyć na półmisku.
3Grzybki, korniszony, marchewkę, cebulę i jajko drobno posiekać. Wyłożyć na śledzie i polać olejem.
Porcja dla:
4 osób