Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Sałatka ze śledziami, z dodatkiem marynowanych grzybków, korniszonów i gotowanej marchewki. Idealna na ostatki!

Składniki:

  • 2 filety śledziowe
  • 30 g grzybków marynowanych
  • 30 g korniszonów
  • 1 marchewka, ugotowana w całości
  • 1 cebula
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 2 łyżki oleju roślinnego

Przygotowanie:

1Jeśli śledzie są bardzo słone, wymoczyć je w mleku przez godzinę.

2Dwie połówki śledzia złożyć razem i pokroić na ukośne kawałki o szerokości 3 cm. Ułożyć na półmisku.

3Grzybki, korniszony, marchewkę, cebulę i jajko drobno posiekać. Wyłożyć na śledzie i polać olejem.

Porcja dla:

4 osób