Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Paszteciki z gotowego ciasta francuskiego z nadzieniem z mielonego kurczaka. Pyszne na imprezę lub jako dodatek do barszczu.

Składniki:

  • 300 g mielonego mięsa z kurczaka
  • 1 cebula, posiekana
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do drobiu do smaku
  • 125 g ciasta francuskiego, rozmrożonego
  • 1 żółtko

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.

2Mięso wymieszać z cebulą, doprawić do smaku.

3Ciasto rozwałkować i pokroić na długie, cienkie paski.

4Z nadzienia uformować małe kulki. Zawijać w paski ciasta tak, jak zwija się kłębek wełny, owijając kulkę mięsa z zewnątrz.

5Układać na blaszce. Posmarować żółtkiem i piec na złoty kolor.

Porcja dla:

10 osób