Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Paszteciki z gotowego ciasta francuskiego z nadzieniem z mielonego kurczaka. Pyszne na imprezę lub jako dodatek do barszczu.
Składniki:
- 300 g mielonego mięsa z kurczaka
- 1 cebula, posiekana
- sól i pieprz do smaku
- przyprawa do drobiu do smaku
- 125 g ciasta francuskiego, rozmrożonego
- 1 żółtko
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
2Mięso wymieszać z cebulą, doprawić do smaku.
3Ciasto rozwałkować i pokroić na długie, cienkie paski.
4Z nadzienia uformować małe kulki. Zawijać w paski ciasta tak, jak zwija się kłębek wełny, owijając kulkę mięsa z zewnątrz.
5Układać na blaszce. Posmarować żółtkiem i piec na złoty kolor.
Porcja dla:
10 osób