Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Coś dla miłośników serów – gotowe w kilka chwil i uwielbiane przez wszystkich danie! Gorgonzola, gruyere, parmezan i taleggio tworzą niezapominaną serową kombinację – spróbuj!
Składniki:
- 450 g makaronu penne
- 70 g sera gorgonzola
- 50 g sera gruyere
- 60 g parmezanu
- 70 g sera taleggio
Przygotowanie:
1W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron al dente. Odcedzić.
2Na dużej patelni roztopić wszystkie sery i wymieszać z mlekiem. Dodać śmietanę i dobrze rozprowadzić. Doprawić do smaku.
3Sos wymieszać z makaronem i od razu podawać.
Porcja dla:
4 osób