Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Pyszny obiad lub kolacja, szybki i zawsze wychodzi 🙂
Składniki:
- 500 g twarogu (ja zawsze używam Bileuch półtłusty)
- 3 jajka
- 4 dkg miękkiego masła
- 16 dkg mąki
- mąka do podsypywania
- masło
- cukier
- bułka tarta
Przygotowanie:
1W misce dokładanie mieszamy ser Bieluch, jajka, miękkie masło i mąkę.
2Następnie na blacie robimy wałeczki z ciasta i kroimy na małe romby (jak kopytka). Pamiętamy o podsypywaniu mąką.
3Pokrojone pierogi wrzucamy na wrzątek i od chwili wypłynięcia gotujemy jeszcze 3 minuty.
4W oddzielnym garnuszku robimy polewkę, czyli rozpuszczamy masło, dosypujemy cukier i bułkę tartą.
Porcja dla:
4 osób