Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
45 min.

Pyszny obiad lub kolacja, szybki i zawsze wychodzi 🙂

Składniki:

  • 500 g twarogu (ja zawsze używam Bileuch półtłusty)
  • 3 jajka
  • 4 dkg miękkiego masła
  • 16 dkg mąki
  • mąka do podsypywania
  • masło
  • cukier
  • bułka tarta

Przygotowanie:

1W misce dokładanie mieszamy ser Bieluch, jajka, miękkie masło i mąkę.

2Następnie na blacie robimy wałeczki z ciasta i kroimy na małe romby (jak kopytka). Pamiętamy o podsypywaniu mąką.

3Pokrojone pierogi wrzucamy na wrzątek i od chwili wypłynięcia gotujemy jeszcze 3 minuty.

4W oddzielnym garnuszku robimy polewkę, czyli rozpuszczamy masło, dosypujemy cukier i bułkę tartą.

Porcja dla:

4 osób