Pikantna marynata do mięs

Czas przygotowania:
05 min.
Całkowity czas:
05 min.

Doskonała marynata do zaprawiania steków lub innych kotletów. Wystarczy je w niej pozostawić na co najmniej 2 godziny, a później usmażyć i podać z sałatką – i obiad gotowy!

Składniki:

  • 4 łyżki sosu sojowego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • kilka kropel tabasco lub innego pikantnego sosu
  • 1 łyżka musztardy dijońskiej
  • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
  • 4 steki lub 4 plastry schabu

Przygotowanie:

1Wymieszać wszystkie składniki w dużym, plastikowym woreczku. Włożyć do woreczka steki, zamknąć go szczelnie i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny (a najwyżej na 24 godziny). Piec mięso na grillu.

Porcja dla:

4 osób