Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
05 min.
05 min.
Doskonała marynata do zaprawiania steków lub innych kotletów. Wystarczy je w niej pozostawić na co najmniej 2 godziny, a później usmażyć i podać z sałatką – i obiad gotowy!
Składniki:
- 4 łyżki sosu sojowego
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki oleju
- kilka kropel tabasco lub innego pikantnego sosu
- 1 łyżka musztardy dijońskiej
- 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
- 4 steki lub 4 plastry schabu
Przygotowanie:
1Wymieszać wszystkie składniki w dużym, plastikowym woreczku. Włożyć do woreczka steki, zamknąć go szczelnie i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny (a najwyżej na 24 godziny). Piec mięso na grillu.
Porcja dla:
4 osób