Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
120 min.
Całkowity czas:
130 min.

Ten jasny chleb o lekko sezamowym smaku doskonale nadaje się na poranne tosty lub na ulubione kanapki. Nasiona można lekko uprażyć, by uwydatnić ich smak.

Składniki:

  • 180 ml (3/4 szklanki) wody
  • 4 łyżeczki miodu
  • 4 łyżeczki oleju rzepakowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 185 g (1 i 1/3 szklanki) mąki chlebowej

Przygotowanie:

1Nasiona wysypać na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C na 4 minuty. Ostudzić. (Krok ten nie jest konieczny – nasiona można dodać nieprażone.)

2Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.

3Wybrać podstawowy cykl pieczenia i nacisnąc przycisk „Start”.

Porcja dla:

1 osoby