Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
120 min.
120 min.
Całkowity czas:
130 min.
130 min.
Ten jasny chleb o lekko sezamowym smaku doskonale nadaje się na poranne tosty lub na ulubione kanapki. Nasiona można lekko uprażyć, by uwydatnić ich smak.
Składniki:
- 180 ml (3/4 szklanki) wody
- 4 łyżeczki miodu
- 4 łyżeczki oleju rzepakowego
- 1/2 łyżeczki soli
- 185 g (1 i 1/3 szklanki) mąki chlebowej
Przygotowanie:
1Nasiona wysypać na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C na 4 minuty. Ostudzić. (Krok ten nie jest konieczny – nasiona można dodać nieprażone.)
2Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.
3Wybrać podstawowy cykl pieczenia i nacisnąc przycisk „Start”.
Porcja dla:
1 osoby