Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Pyszne i słodkie danie obiadowe – moje dzieciaki je uwielbiają!
Składniki:
- 4 jaja
- 400 g startych na tarce kwaśnych jabłek
- 1 szklanka mąki
- 2 opakowania serków Bieluch naturalny
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki posiekanych migdałów
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta cynamonu
- ½ łyżeczki soli
Przygotowanie:
1Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z jabłkiem, mąką, serkami Bieluch, miodem i migdałami. Posolić, przyprawić gałką muszkatołową i szczyptą cynamonu.
2Dodać pianę z białek, wymieszać i usmażyć placuszki na oleju. Osączyć z tłuszczu.
3Na koniec posypać placuszki cukrem pudrem.
Porcja dla:
4 osób