Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Pomysłów na przygotowanie śledzika nigdy dość! Do śmietanowego sosu dodaję odrobinę cukru i soku z cytryny. Polecam!
Składniki:
- 2 filety śledziowe
- 3 łyżki śmietany
- 1/2 łyżeczki cukru pudru
- 1 mała cebula, posiekana
- 1/2 jabłka, pokrojonego w kostkę
- sok z cytryny lub ocet winny do smaku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
1Filety pokroić na kawałki. Śmietanę wymieszać z cukrem, cebulą i jabłkiem. Jeśli jest mało kwaśna dodać sok z cytryny, wymieszać.
2Sosem polać śledzie, posypać szczypiorkiem – gotowe!
Porcja dla:
2 osób