Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Bardzo smaczne, proste danie. Przegrzebki smażone na maśle, a następnie wymieszane ze śmietaną i pesto.

Składniki:

  • 500 g przegrzebków
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka pesto
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 szklanka śmietany
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

1Przepłukać przegrzebki i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obtoczyć w mące i smażyć na maśle przez około 1-2 minuty z każdej strony.

2Dodać pesto i kapary, dobrze wymieszać, a następnie dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.

3Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia – gotowe!

Porcja dla:

4 osób