Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Bardzo smaczne, proste danie. Przegrzebki smażone na maśle, a następnie wymieszane ze śmietaną i pesto.
Składniki:
- 500 g przegrzebków
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka pesto
- 1 łyżka kaparów
- 1 szklanka śmietany
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1Przepłukać przegrzebki i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obtoczyć w mące i smażyć na maśle przez około 1-2 minuty z każdej strony.
2Dodać pesto i kapary, dobrze wymieszać, a następnie dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
3Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia – gotowe!
Porcja dla:
4 osób