Czas przygotowania:
35 min.
35 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Ta pyszna kisz jest inspirowana kuchnią paragwajską. Spód tworzy ciasto francuskie, a nadzienie składa się z sera żółtego, jogurtu, cebuli, jajek i kukurydzy. Podawać z sałatką.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 200 g startego żółtego sera, który się dobrze topi
- 200 g jogurtu greckiego
- 3 cebule pokrojone w cienkie plasterki
- 3 łyżki oleju
- 4 jajka
- 2 puszki (po 340 g) kukurydzy, odcedzonej
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 C.
2W patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć na nim cebulę przez 5 minut, a następnie odstawić.
3W misce wymieszać jajka z jogurtem, serem żółtym, kukurydzą, solą, pieprzem i podsmażoną cebulą.
4Głębokie naczynie do tarty wyłożyć ciastem. Na ciasto wlać nadzienie i piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut, aż się przyrumieni z wierzchu.
Porcja dla:
4 osób