Czas przygotowania:
35 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
65 min.

Ta pyszna kisz jest inspirowana kuchnią paragwajską. Spód tworzy ciasto francuskie, a nadzienie składa się z sera żółtego, jogurtu, cebuli, jajek i kukurydzy. Podawać z sałatką.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g startego żółtego sera, który się dobrze topi
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 3 cebule pokrojone w cienkie plasterki
  • 3 łyżki oleju
  • 4 jajka
  • 2 puszki (po 340 g) kukurydzy, odcedzonej
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 180 C.

2W patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć na nim cebulę przez 5 minut, a następnie odstawić.

3W misce wymieszać jajka z jogurtem, serem żółtym, kukurydzą, solą, pieprzem i podsmażoną cebulą.

4Głębokie naczynie do tarty wyłożyć ciastem. Na ciasto wlać nadzienie i piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut, aż się przyrumieni z wierzchu.

Porcja dla:

4 osób