10 min.
30 min.
40 min.
Aromatyczne serowe raclette, do którego będzie potrzebne specjalne urządzenie. Ser topi się w małych patelenkach, a resztę składników grilluje się na płycie i później tym serem się je polewa. Ilość składników zależy od ilości biesiadników.
Składniki:
- ser gouda, pokrojony w plastry
- pomidory, pokrojone w plastry
- pieczarki, pokrojone na mniejsze kawałki
- papryka, pokrojona na mniejsze kawałki
- filet z kurczaka
Przygotowanie:
1Składniki (pomidory, pieczarki, paprykę i filet z kurczaka) kładziemy na płycie grzejnej urządzenia.
2W patelenkach umieszczamy ser. A następnie wkładamy je pod nagrzany grill.
3Pod serem możemy też zapiekać dowolne składniki, pamiętajmy tylko, by nie napełniać patelenek zbyt wysoko, ponieważ zbyt duża ilość składników na raz sprawi, że nie upieką się one równomiernie, a ser może się przypalić.
4Zgrillowane warzywa i filet z kurczaka przekładamy na talerze, polewamy stopionym serem i doprawiamy do smaku ziołami.