Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
35 min.

Sangrita to ulubiony meksykański napój, tradycyjnie podawany z tequilą. Przygotuj go na swoje przyjęcie, a goście będą o nim mówić na następny dzień!

Składniki:

  • 250 g świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 1 cienki plasterek cebuli
  • 1 litr świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • ostry sos do smaku
  • sól do smaku
  • 60 ml soku z granatu (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1Sok z limonki wlać do dzbanka, dodać cebulę i odstawić na 20-30 minut.

2Wyjąć cebulę, dodać sok pomarańczowy, ostry sos i sól. Wymieszać dokładnie. Dodać sok z granatu jeśli używamy.

3Podawać na zimno do tequili lub samodzielnie z kostkami lodu!

Porcja dla:

20 osób