Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
To pozornie egzotyczne danie bardzo prosto się przygotowuje, a mięso smakuje zupełnie jak kurczak, może jest trochę delikatniejsze!
Składniki:
- 1 pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
- 4 pary żabich udek
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Koperek posiekać. Czosnek pokroić na kawałki.
2Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć czosnek z koperkiem na małym ogniu.
3Żabie nóżki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
4Lekko obtoczyć w mące i zrumienić na tym samym maśle, co czosnek i koperek. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony. Natychmiast podawać.
Porcja dla:
2 osób