Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

To pozornie egzotyczne danie bardzo prosto się przygotowuje, a mięso smakuje zupełnie jak kurczak, może jest trochę delikatniejsze!

Składniki:

  • 1 pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 4 pary żabich udek
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Koperek posiekać. Czosnek pokroić na kawałki.

2Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć czosnek z koperkiem na małym ogniu.

3Żabie nóżki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.

4Lekko obtoczyć w mące i zrumienić na tym samym maśle, co czosnek i koperek. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony. Natychmiast podawać.

Porcja dla:

2 osób